Kulatozrnná rýže je vhodná pro přípravu rizota a na další jídla, která mají kašovitou, krémovitou konzistenci např. mléčné kaše a základy pro rýžové nákypy. Kulatozrnná rýže totiž při vaření a míchání uvolňuje škrob, lepí se a houstne.
Ještě neloupanou rýži namočíme a pod vysokým tlakem spaříme vroucí vodou. Tím se důležité živiny dostanou ze slupky dovnitř zrna, zatímco povrch rýže se zpevní. Až poté rýži loupeme a leštíme.
Bramborová kaše - směs pro přípravu.
bramborová kaše sušená
NA OBJEDNÁVKU-3 DNY
Složení: sušené bramborové vločky 86,9 % (sušené brambory 99%, barvivo E 100, stabilizátor E 450, emulgátor E 471, antioxidant E 304, konzervant oxid siřičitý) ... více informací
Směs na univerzální bramborové těsto pro přípravu bramborových či ovocných knedlíků, povidlových taštiček, bramborových placek, kroket a dalších bramborových pokrmů.
Bramborový škrob je všestranný a užitečný v pomocník, který je skvělý k zahuštění bramborových knedlíků a dalších pokrmů z brambor. Hodí se k nakládání a obalování masa, do asijských receptů, omáček a polévek.
Zajisté ho ocení všechny vášnivé pekařky a pekaři k přípravě dortů, moučníků, drobného pečiva, čokoládových poleva a různých krémů.
Při pečení škrob pomáhá zachovat tvar, dodává těstu jemnost a také prodlužuje trvanlivost pečiva o několik dnů.
Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice, která se používá jako součást pokrmů. Pšenice se vypere, usuší, rozdrtí na menší kousky a síty se podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce.
Tento druh čočky je oblíbený zejména v evropské kuchyni. Při vaření si udržuje tvar. Zelená čočka je vhodná jako příloha k obilným pokrmům, k masu nebo do polévek
Tyto fazolky jsou pověstné svou jemnou chutí. Použití je velmi univerzální neboť s nimi připravíte zeleninový salát, pomazánky, nebo skvělou zavářku do polévky. Také je můžete použít jako přílohu například k masu. Po uvaření jsou na skus příjemně měkké.
Hrách je jedna z plodin velmi typických pro českou kuchyni. Používá se do nejrůznějších kaší, nádivek, polévek. Stejně jako ostatní lušteniny je zdrojem bílkovin více informací
Hrách je jedna z plodin velmi typických pro českou kuchyni. Používá se do nejrůznějších kaší, nádivek, polévek. Stejně jako ostatní lušteniny je zdrojem bílkovin
NA OBJEDNÁVKU-3 DNY
Unikátní směs koření s chutí citrusů a červeného pepře. Atraktivní vzhled, vhodné na všechny druhy ryb.
Základními pilíři značky Chef Club je sledování nových gastronomických trendů, pečlivý výběr kvalitních surovin, šetrná produkce s uchováním přirozených chutí a vyvážený podíl krystalické soli.
Produkty od značky Chef Club podpoří Vaši kreativitu při času stráveném v kuchyni. více informací
radiční Piškoty Opavia upečené podle osvědčeného receptu jsou po generace vyhledávané pro svou jemnou chuť, vůni a jednoduché použití.
Díky kvalitním surovinám jsou Piškoty Opavia chutnou svačinkou, která obsahuje 50% cereálií. Jejich zlatá barva je důkazem pečlivého výběru nejlepších surovin a kvalitní výroby.
Složení: Pšeničná mouka 50 %, vejce 39 %, cukr. více informací
Country Life Pohanka loupaná ve formě krup je výchozí surovinou pro výrobu všech dalších produktů, které se z pohanky vyrábí. Pohanka je, stejně jako například quinoa, přirozeně bezlepková, takže je vhodná i pro celiaky. Pohanka má svou zcela specifickou chuť, skvěle se hodí jako příloha, do sladkých nákypů, rizot, zeleninových salátů, ale i do dortových korpusů nebo do granoly.
Rýži několikrát propláchněte a vsypte do dostatečného množství osolené vroucí vody. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 17 minut, dokud rýže nezměkne. Slijte zbytek vody a servírujte. více informací
Basmati rýže je vhodná pro nepřeberné množství asijských specialit. Basmati rýže je pro svou kvalitu a chuť podobné oříškové nazývaná právem královnou rýží. více informací