Lahodný sýr typu rokfór s ušlechtilou modrozelenou plísní uvnitř hmoty, zrající v moderních nadzemních sklepích. Vyniká slanou pikantní chutí po ušlechtilé plísni Penicillium rocqueforti. Tato výtečná poctivá niva je nepostradatelným pomocníkem ve studené i teplé kuchyni. Pravý labužník jí neodolá s vínem, které dá vyniknout její chuti, jako jsou vyzrálá červená vína z pozdních sběrů Cabernet Sauvignon, Merlot nebo Sauvignon.
váha cca 1kg/ks
Karton: 4,7-5,6kg více informací
Sýr zrající s mazem na povrchu
SLOŽENÍ
tvaroh, jedlá sůl, regulátory kyselosti E500, E170, mlékařské kultury
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE/JEDNOTKA
Průměrné výživové údaje ve 100 g výrobku:Energetická hodnota 541 kJ(127 kcal)Tuky 0,4 gz toho nenasycené mastné kyseliny 0,3 gSacharidy 2,6 gz toho cukry 2,6 gBílkoviny 28 gSůl 4,5 g
NA OBJEDNÁVKU-3 DNY více informací
cca 2kg/ks
Karton: cca 17kg
Grana Padano - Grana je obecný název pro obzvlášť tvrdý sýr s jemnozrnnou strukturou vyrobený z kravského mléka. Přestože má tento „bratranec“ parmezánu již více než tisíciletou tradici, je u nás méně známý. Jeho doba zrání je kratší – 14 až 18 měsíců. více informací
Přírodní sýr s bílou plísní na povrchu. Zrající plísňový sýr ideální ke smažení či nakládání.
Každý sýrař dobře ví, že sýry se musí dělat poctivě rukama a z kvalitních surovin. I proto je Sedlčanský tak výtečně zrající hermelín s výraznou, typickou chutí, jemným houbovým aroma a krásně prozrálým, krémovým jádrem. K jeho výrobě používáme mléko výhradně od českých farmářů a dodržujeme osvědčenou recepturu. Tradice sýrařského řemesla je pro nás totiž věcí cti. Takto se značkou Sedlčanský vyrábíme vyzrálé speciality již více než 60 let. Když ochutnáte, zaručeně to poznáte. více informací
Hermelín od značky Král sýrů je vláčný sýr s jemnou chutí a krémovou konzistencí.
Ušlechtilá plíseň doprovází zrající proces sýru a dodá mu osobité aroma. Přirozeně bez laktózy, obsah laktózy <0,01 g/100 g.
Skladujte při teplotě 2–8 °C.
Složení: Mléko, Jedlá sůl, Mlékařské kultury, Penicillium candidum více informací
Sýr Allami je vynikající volbou pro grilování a smažení. Na pánvi či na grilu se nerozteče a lahodně se táhne na jazyku. Můžete ho použít také čerstvý, nakrájet nadrobno či nastrouhat na salát.
Uchovejte v teplotě 4–8 °C.