Spaghetti alla chitarra jsou tradiční italské vaječné těstoviny z regionu Abruzzo, pojmenované podle nástroje, který se používá k jejich výrobě. Tento dřevěný rám s tenkými strunami krájí pláty těsta na dlouhé, čtvercové nudle, které jsou silnější a poréznější než tradiční spaghetti. Díky své jedinečné struktuře těstoviny dobře drží bohatší omáčky a v jejich rodném regionu Abruzzo se běžně podávají s jehněčím ragú.
Země původu: Itálie
Pokyny k přípravě: konzumujte po uvaření.
Tradiční způsob: zmrazený produkt ponořte na 2–3 minuty do vroucí vody a dochuťte omáčkou podle vaší chuti.
Na pánvi: zmrazený produkt nasypte na pánev s omáčkou podle vaší chuti, zahřívejte na vysokém plameni po dobu 4–5 minut a občas promíchejte.
Složení:
Italská tvrdá pšenice 72 %, čerstvá vejce 20 %, voda
Datum spotřeby uvedené na obalu se vztahuje na skladování v mrazáku při teplotě -18 °C. V chladničce je však můžete skladovat pouze po dobu 24 hodin. Nezapomeňte, že po rozmrazení by produkt neměl být znovu zmrazen.