Nerozmrazený špenát vložíme do hrnce a na mírném ohni pod pokličkou zahříváme. Po rozmrazení dusíme cca 10 minut. Během tepelné úpravy špenát občas promícháme. Dochutíme dle potřeby. Zbytečně dlouhým dušením ztrácí špenát vitamín C.
Složení: špenát listy
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota: 108kJ / 26kcal
Tuk : 0,80g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,10g
Sacharidy : 0,50g, ... více informací
Hluboce zmrazený obchucený špenát je vyroben ze špenátového protlaku, ochucen směsí koření a zmrazen ve vhodném zmrazovacím procesu. Je určen ke konzumaci po tepelné úpravě. Produkt je blanšírován.
Výrobek obsahuje mléko!
Návod na přípravu: Vložte do hrnce s trochou vody a vařte 4-8 minut. Dochutit dle potřeby.
Nerozmrazený špenát vložíme do hrnce a na mírném ohni pod pokličkou zahříváme. Po rozmrazení dusíme cca 10 minut. Během tepelné úpravy špenát občas promícháme. Dochutíme dle potřeby. Zbytečně dlouhým dušením ztrácí špenát vitamín C.
Hluboce zmrazená brokolice. Vhodná jako příloha k masu, na polévky nebo pro přípravu zeleninových jídel.
Země původu Belgie.
Složení: Brokolice
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 164 / 39
Tuky (g) <0,5
nasycené mastné kyseliny (g) <0,1
Sacharidy (g) 4,8
cukry (g) 1,4
... více informací
Stonky jsou nejzdravější syrové. Zkuste jimi nahradit třeba brambůrky, které pojídáte večer u televize.
Výborně se uplatní v salátech, jako svěží příloha k masu nebo nakrájené na závěr do vývaru namísto petrželky.
Bulvy používáme samozřejmě do vývarů i zahuštěných polévek, také do omáček či mas tažených na víně, jako jsou líčka či kohout na víně.
STRUČNÝ POPIS VÝROBKU:
Hluboce zmrazená zelená fazolka. Před kuchyňskou přípravou nerozmrazujte. Před použitím tepelně upravit. Rozmrazený výrobek znovu nezmrazujte.
SLOŽENÍ VÝROBKU:
fazolka zelená řezaná více informací
STRUČNÝ POPIS VÝROBKU:
Hrášek – hluboce zmrazený
Předvařená zelenina – tepelně upravte!
Návod k přípravě:
Vaření:
Nerozmrazenou zeleninu vložte do vroucí osolené vody, vařte 4-8 minut.
Dušení:
Nerozmrazenou zeleninu vložte do vhodné nádoby s rozpuštěným tukem a trochou vody, osolte. Poduste pod pokličkou. Podle potřeby je možné přidat malé množství vody.
SLOŽENÍ VÝROBKU:
hrášek více informací
Kukuřice – hluboce zmrazená
Předvařená zelenina – tepelně upravte!
Návod k přípravě
Vaření: Nerozmrazenou zeleninu vložte do vroucí osolené vody, vařte 4+8 minut.
Dušení: Nerozmrazenou zeleninu vložte do vhodné nádoby s rozpuštěným tukem a trochou vody, osolte. Poduste pod pokličkou. Podle potřeby je možné přidat malé množství vody. více informací