Hráškové pyré se skvěle hodí jako příloha, ale i pro přípravu pomazánek a jako základ pokrmů.
Země původu Belgie.
Složení: Hrášek
Nutriční hodnoty na 100g:
Výživové hodnoty na 100 g: 275 kJ; 66 kcal
Tuky: 0.7 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 0.1 g
Sacharidy: 6.5 g
... více informací
Chřest obsahuje mnoho bílkovin a vitamínů. Je bohatým zdrojem kyseliny listové, beta-karotenu, vitamínu C a E.
Má močopudné a mírně projímavé účinky. V lidovém léčitelství se chřest používal jako povzbuzující nebo tišící prostředek při léčbě zánětu nervů nebo revmatismu. Dá se vařit a jíst, nebo se z něj dá dělat polévka.
Růžičková kapusta je nutričně hodnotnou, přitom dietetickou zeleninou. Díky obsahu tiaminu a kyseliny listové umí vhodně nastartovat tělo k činnosti. Obsahuje draslík, mangan, vitamín B1 a hlavně vlákninu. Navíc na talíři lahodí oku.
Kukuřice zrno je vhodná jako příloha, do salátů či zeleninových jídel.
Země původu Belgie.
Složení: Kukuřice
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 449/106
Tuky (g) 0,8
nasycené mastné kyseliny (g) 0,1
Sacharidy (g) 21
cukry (g) 2,5
Bílko ... více informací
Květákové růžičky jsou vhodné jako příloha nebo na polévku.
Země původu Polsko.
Složení: Květák
Nutriční hodnota ve 100g výrobku
Energetická hodnota 102 kJ / 24 kcal
Tuk 0,2 g
včetně nasycených mastných kyselin 0,0 g
Sacharidy 2, ... více informací
Kukuřičky jsou sklízeny z rostlin kukuřice, když jsou ještě nezralé a velmi drobné (cca 4,5–10 cm). Není třeba zvláštní druh kukuřice, ale byly vyšlechtěny rostliny, jejichž klasy jsou využívány častěji pro svoji chuť a jemnost. Dodávají se oloupané, mají bíložlutou až světle zelenkavou barvu, jsou pružné, pevné a šťavnaté. Chuť je velmi svěží a příjemně nasládlá.