Luštěniny jsou velmi oblíbená potravina v celém Řecku. Fazolky FAVA jsou velmi oblíbené pro svou jemnou chuť. Skvělá ja kaše s fava fazolek s trochou citrónové šťávy a s ugrilovanou chobotnicí.
Růžičková kapusta je nutričně hodnotnou, přitom dietetickou zeleninou. Díky obsahu tiaminu a kyseliny listové umí vhodně nastartovat tělo k činnosti. Obsahuje draslík, mangan, vitamín B1 a hlavně vlákninu. Navíc na talíři lahodí oku.
Kukuřičky jsou sklízeny z rostlin kukuřice, když jsou ještě nezralé a velmi drobné (cca 4,5–10 cm). Není třeba zvláštní druh kukuřice, ale byly vyšlechtěny rostliny, jejichž klasy jsou využívány častěji pro svoji chuť a jemnost. Dodávají se oloupané, mají bíložlutou až světle zelenkavou barvu, jsou pružné, pevné a šťavnaté. Chuť je velmi svěží a příjemně nasládlá.