Mražené borůvky jsou vhodné pro přípravu pohárů, dortů, sladkých jídel a ovocných salátů.
Borůvky nechte rozmrazit cca hodinu při pokojové teplotě, případně přes noc v lednici.
Země původu Belgie.
Složení: Borůvky lesní
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 269/ 64
Tuky (g) 0,6
nasycené mastné kyseliny (g) < 0,1
Sacharidy (g) 12
cukry (g) 10
... více informací
Složení: Zelenina v různém poměru: brokolice 20 – 40 mm, květák 20 – 40 mm, průměr mrkve max 45 mm .
Nutriční hodnota ve 100g výrobku
Energetická hodnota 11 ... více informací
Hluboce zmrazená brokolice. Vhodná jako příloha k masu, na polévky nebo pro přípravu zeleninových jídel.
Země původu Belgie.
Složení: Brokolice
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 164 / 39
Tuky (g) <0,5
nasycené mastné kyseliny (g) <0,1
Sacharidy (g) 4,8
cukry (g) 1,4
... více informací
Stonky jsou nejzdravější syrové. Zkuste jimi nahradit třeba brambůrky, které pojídáte večer u televize.
Výborně se uplatní v salátech, jako svěží příloha k masu nebo nakrájené na závěr do vývaru namísto petrželky.
Bulvy používáme samozřejmě do vývarů i zahuštěných polévek, také do omáček či mas tažených na víně, jako jsou líčka či kohout na víně.