Hráškové pyré se skvěle hodí jako příloha, ale i pro přípravu pomazánek a jako základ pokrmů.
Země původu Belgie.
Složení: Hrášek
Nutriční hodnoty na 100g:
Výživové hodnoty na 100 g: 275 kJ; 66 kcal
Tuky: 0.7 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 0.1 g
Sacharidy: 6.5 g
... více informací
Chřest obsahuje mnoho bílkovin a vitamínů. Je bohatým zdrojem kyseliny listové, beta-karotenu, vitamínu C a E.
Má močopudné a mírně projímavé účinky. V lidovém léčitelství se chřest používal jako povzbuzující nebo tišící prostředek při léčbě zánětu nervů nebo artritidy. Dá se vařit a jíst, nebo se z něj dá dělat polévka.
Mražené jahody jsou vhodné pro přípravu pohárů, dortů, sladkých jídel a ovocných salátů.
Jahody nechte rozmrazit cca hodinu při pokojové teplotě, případně přes noc v lednici.
Země původu Polsko.
Složení: Jahody
Výživové údaje ve 100 g
Energie (kJ/kcal) 168 / 40
Tuky (g) <0,5
nasycené mastné kyseliny (g) <0,1
Sacharidy (g) 7,5
cukry (g) 5,1
Bí ... více informací
Růžičková kapusta je nutričně hodnotnou, přitom dietetickou zeleninou. Díky obsahu tiaminu a kyseliny listové umí vhodně nastartovat tělo k činnosti. Obsahuje draslík, mangan, vitamín B1 a hlavně vlákninu. Navíc na talíři lahodí oku.