Tagliatelle all'uovo je druh dlouhých, plochých, stužkovitých těstovin z italského regionu Emilia-Romagna, které se vyznačují přidáním vajec do těsta, což jim dodává bohatší chuť a zlatavou barvu. Dodáváme je předvařené a zmrazené a jsou velmi univerzální, hodí se k mnoha omáčkám, zejména k masovým jako ragù, ale také ke smetanovým nebo sýrovým.
Země původu: Itálie
Pokyny k přípravě: konzumujte po uvaření.
Tradiční způsob: zmrazený produkt ponořte na 2–3 minuty do vroucí vody a dochuťte omáčkou podle vaší chuti.
Na pánvi: zmrazený produkt nasypte na pánev s omáčkou podle vaší chuti, zahřívejte na vysokém plameni po dobu 4–5 minut a občas promíchejte.
Složení:
Italská tvrdá pšenice 72 %, čerstvá vejce 20 %, voda
Datum spotřeby uvedené na obalu se vztahuje na skladování v mrazáku při teplotě -18 °C. V chladničce je však můžete skladovat pouze po dobu 24 hodin. Nezapomeňte, že po rozmrazení by produkt neměl být znovu zmrazen.