Skutečná tradiční klasika, která nesmí chybět při zahřívání zimních večerů. Tortellini s prosciuttem mají ideální tvar, aby se daly vychutnat v polévce. Jsou také vynikající podávané s máslem a šalvějí.
Země původu: Itálie
Pokyny k přípravě: konzumujte po uvaření.
Tradiční způsob: bez rozmrazování ponořte produkt na 2 minuty do vroucí osolené vody (aby byl „al dente“). Na pánvi rozehřejte trochu másla (nebo extra panenského olivového oleje) s několika čerstvými lístky šalvěje, přidejte scezené těstoviny a podávejte. Alternativně můžete uvařené těstoviny promíchat na pánvi s omáčkou podle vaší chuti.
Na pánvi: Nasypte ještě zmražený produkt na pánev s dostatečně tekutou omáčkou (v případě potřeby přidejte vodu). Zahřívejte na středním ohni po dobu 3 minut a občas promíchejte.
Profesionální trouba: zmrazený produkt položte na plech a vložte do kombinované trouby (podle chuti můžete přidat omáčku). Zakryjte a vařte v kombinované parní troubě při 180 °C s 10 % páry po dobu 6 minut.
Složení:
Italská tvrdá pšenice 47 %, šunka 22 % [vepřová kýta, sůl], voda, čerstvá vejce 9,4 %, sušené brambory, strouhanka (pšeničná mouka, pivovarské kvasnice, sůl).
Datum spotřeby uvedené na obalu se vztahuje na skladování v mrazáku při teplotě -18 °C. V chladničce je však můžete skladovat pouze po dobu 24 hodin. Nezapomeňte, že po rozmrazení by produkt neměl být znovu zmrazen.
1
Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
3
4
6
Sójové boby (sója)
a výrobky z nich
7
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
10