Karton: cca 10kg
Jedná se o kosti z páteře vznikající při vykošťování krku, vysokého a nízkého roštěnce. Jsou nenahraditelnou součastí při vaření kvalitních vývarů a také výborný základ pro omáčky. více informací
Maso s prorostlou svalovinou a silnou vlákninou se výborně hodí na guláš, mleté maso nebo do domácích klobásek.
Karton: cca 18-21kg
Kus:
více informací
Maso s prorostlou svalovinou a silnou vlákninou se výborně hodí na guláš, mleté maso nebo do domácích klobásek.
Karton: 18-23
Kus: 3-6kg více informací
Svaly umístěné na stranách lícních kostí krávy. Tato delikatesa se běžně užívá ve francouzské i italské kuchyni. Vhodná úprava pomalým dušením či konfitováním.
baleno po cca 2kg.
Karton: cca 12-14kg
Kus: cca 2kg více informací
Úžasně jemný kus, který se odděluje od přední plece. Za své jméno vděčí podobnosti s pravou svíčkovou. V "tataráku" jej od originálu nerozeznáte. Je výborná na pečení vcelku, na guláš a perkelt, pokud ji pokrájíte na plátky, velmi dobře se hodí na španělské ptáčky. Velikost je cca 3kg
Karton: cca 20kg
Kus: 2-4kg
Složení: Skladovat při teplotě 0°C až +4°C. Konzumovat po tepelné úpravě. více informací
Hovězí roštěná - mladý býk
Hovězí roštěná je část masa, která je umístěná na hřbetě zvířete. Dělí se na dvě části. Ta směřující k hlavě se nazývá vysoký roštěnec a naopak její zadní část je známá jako roštěnec nízký. Roštěná je celkově mírně prorostlá tukem, šťavnatá a má jemná svalová vlákna.