Kulatozrnná rýže je vhodná pro přípravu rizota a na další jídla, která mají kašovitou, krémovitou konzistenci např. mléčné kaše a základy pro rýžové nákypy. Kulatozrnná rýže totiž při vaření a míchání uvolňuje škrob, lepí se a houstne.
Ještě neloupanou rýži namočíme a pod vysokým tlakem spaříme vroucí vodou. Tím se důležité živiny dostanou ze slupky dovnitř zrna, zatímco povrch rýže se zpevní. Až poté rýži loupeme a leštíme.
NA OBJEDNÁVKU-3 DNY
Unikátní směs koření s chutí citrusů a červeného pepře. Atraktivní vzhled, vhodné na všechny druhy ryb.
Základními pilíři značky Chef Club je sledování nových gastronomických trendů, pečlivý výběr kvalitních surovin, šetrná produkce s uchováním přirozených chutí a vyvážený podíl krystalické soli.
Produkty od značky Chef Club podpoří Vaši kreativitu při času stráveném v kuchyni. více informací
Rýži několikrát propláchněte a vsypte do dostatečného množství osolené vroucí vody. Vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 15 - 17 minut, dokud rýže nezměkne. Slijte zbytek vody a servírujte. více informací
Basmati rýže je vhodná pro nepřeberné množství asijských specialit. Basmati rýže je pro svou kvalitu a chuť podobné oříškové nazývaná právem královnou rýží. více informací
Rýže je rod jednoděložných rostlin z čeledi lipnicovitých. Původ má v tropických oblastech Afriky, Asie a Austrálie.
Vhodná jako příloha, ale i jako hlavní chod.
Loupaná rýže upravená speciální technologií. Opracováním horkou vodou pod tlakem je dosaženo toho, že zrna na povrchu ztvrdnou a dojde ke zpevnění obilky. Rýže se díky tomu po uvaření nelepí. více informací