Použití:
sladké pokrmy a nápoje, zavařované ovoce, likéry, sladké maso
Skořice ze Sri Lanky (Cejlonu) je světlejší a méně aromatická, ale má mnohem menší obsah nebezpečného kumarinu.
Hřebíček je velmi aromatické koření.
Používá se ke kořenění sladkých pokrmů nebo pečiva, zvláště vánočního. Dále na tmavé maso, ponejvíce skopové a zvěřinu, do nakládané sladkokyselé zeleniny a kompotů. Patří také k houbám, nakládaným sleďům a vařené rýži. Je nezastupitelný do svařeného vína a punče.
Chuť a vůně
Štiplavě hořkosladká chuť, příjemně aromatická vůně.
Kmín je typickým kořením do chleba a slaného pečiva.
Používá se ke kořenění brambor, zelí, vepřové pečeně, husy, kachny, houbových pokrmů, na ryby, do polévek, tvarohu apod. Do všech těžce stravitelných jídel. Naše výrobky obsahují český dvouletý kmín, který má vyšší obsah vonných složek.
Tato bylinka s jemně kořennou vůní i chutí má původ ve středomoří. Hodí se do nejrůznějších polévek, luštěnin, paštik a samozřejmě do bramboráku. Přidává se do uzenin, ke skopovému i vepřovému masu.
Nové koření jsou červenohnědé bobule tropického stromu pimentovníku původem z Jamajky. Má příjemně kořennou a jemně palčivou chuť, která v sobě spojuje chuť a vůni hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do omáček a polévek, k nakládání okurek, při marinování zvěřiny, ryb i ostatních druhů masa.