Z bešamelu (máslová jíška s mlékem) se vaří mnoho druhů omáček, například koprová, křenová či těstovinové sýrové omáčky, ale může se přidat i do špenátu, při zapékání masa a zeleniny nebo všude tam, kde se používá smetana.
Trvanlivost 12 měsíců
Výživové hodnoty (100 g)
Energie 181 kJ/43 kcal
Tuky 1,2 g
z toho nasycené 1 g
Sacharidy 6,3 g
z toho cukry 3,2 g
Bílkoviny 1,6 g
Vláknina 0 g
Sůl 0,6 g
Složení: Sušené mléko, tuková báze (glukóza, kokosový olej, laktóza), máslová jíška (pšeničná mouka, máslo), škrob, jedlá sůl, látka zvýrazňující chuť a vůni g ... více informací
Jedna se o sypkou smes na pripravu vláčného moucniku s jemnou chuti citronu. Idealni pro pripravu snidani, ale i pro chutny coffee break nebo jako dezert.
Složení: pšeničná mouka, cukr, sušené mléko odtučněné, kypřicí látky (E 450i, E 500ii), sušená vejce, citronový prášek 1 % (citronový prášek 40 %, pomerančový ... více informací
Česnek má intenzivní charakteristické aroma a výrazně ostrou a štiplavou chuť, která se však vařením a pečením zjemní. Česnek najde své uplatnění snad v každé kuchyni. Skvěle se hodí k dochucení mletého masa, přidává se do omáček, polévek, ale i salátů a pomazánek.