Vzhled a barva: granule tmavohnědé barvy, nesmí obsahovat nedosušené kousky ani větší množství drtě
Chuť a vůně: po hovězím mase a koření.
Návod na přípravu:
Masovou rýži vložte do odměřeného množství vody a vařte mírným varem 10 minut.
Poté odstavte a udržujte ji i s tekutinou ve vlažném stavu. Před podáváním vkládejte do hotové polévky.
Dávkování:
1 kg masové rýže, 5l vody (2 kg masové rýže do 10 l vody).
1 kg masové rýže před úpravou = 2,25 kg po úpravě.
Složení: Složení v suchém stavu: hovězí maso 34,3 %, strouhanka (pšeničná mouka, pekařské droždí, jedlá sůl), vaječný bílek, rýžová mouka, jedlá sůl, majoránka ... více informací
Známé jako "motýlek ", název je odvozen z italského slova Farfalla
Mašličky větších velikostí jsou ideální pro přípravu těstovinových salátů, nebo se servírují s omáčkami, nejčastěji se smetanovými nebo rajčatovou.
Kořenící směs určená na mletá masa.
Směs je speciální kombinací česneku, nového koření, majoránky a zázvoru, která se hodí do všech druhů mletých mas. Česnek dodá masu pikantní chuť, majoránka a zázvor zase zajímavou vůni. Nejčastěji se používá k přípravě karbanátků, sekané, masových kuliček nebo špízů. Hodí se také do masových směsí k plnění paprikových lusků, zapékaných lilků a cuket, do směsí na topinky či do paštik a masových hašé. více informací
Koření s nízkým obsahem mořské soli, bez glutamátů, aromat a barviv. Vyvážená nepikantní chuť s kousky kvalitní zeleniny a vybraného koření. Bez dráždivých složek.
Oregano neboli dobromysl je bylinka s příjemně kořeněnou vůní a lehce nahořklou chutí. Jako koření se používají sušené drhnuté listy. Neodmyslitelně patří do středomořské, asijské a mexické kuchyně. Oregano je tradiční bylinka především italské kuchyně. Je nepostradatelnou surovinou při přípravě pizzy, těstovin, rajčatových omáček, špaget a zeleninových salátů. Používáme jej rovněž ke zvýraznění chutí telecího, skopového a kuřecího masa nebo plodů moře.
Minimální trvanlivost do: data uvedeného ve spodním řádku na víčku.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě 0–28 °C (a nevystavujte přímému slunečnímu záření).
Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a spotřebujte do 48 hodin.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energie kJ 264 kcal 62
tuky g 0,1
z toho nasycené mastné kyseliny g <0,1
sacharidy g 14,9
z toho cukry g 13,9
bílkoviny g 0,4
sůl g <0,1
Složení: pitná voda, broskve min. 18 %, hrušky min. 15 %, cukr, hroznové víno min. 3,6 %, ananas min. 3,6 %, koktejlové třešně (obsahují barvivo erythrosin E12 ... více informací
Uzená paprika má tmavě červenou barvu, kořeněnou chuť a opojné kouřové aroma. Získává se sušením a pomalým uzením sladké papriky. Stačí přidat špetku do jídel, kde se běžně používá sladká paprika, a získají nezaměnitelnou chuť a vůni. Skvěle se proto hodí do všech typů gulášů, ale i na kuřecí maso, ryby, pizzu, směsi s rýží a mletá masa. Výborná je i do studené kuchyně k ochucení sýrů a pomazánek. Vynikající chuť získáte v kombinaci s česnekem.
Pažitka je naťová zelenina s jemně pikantní chutí.
Používá se do polévek, omáček, vaječných pokrmů a salátů. Výborně se hodí také ke zjemnění tvarohových pomazánek, bylinkového másla, čerstvých sýrů a k ozdobení pokrmů. Pažitka chutí připomíná cibuli, ale je jemnější a ušlechtilejší. Vařením, pečením a smažením se vytrácí aroma, ideální je tedy přidat pažitku až ke konci vaření. Vhodná je také v kombinaci s petrželkou.
Moderní bezvaječné těstoviny, bezcholesterolové. Nerozvařují se, jsou vyráběny z velmi kvalitní tvrdé pšenice. Po uvaření si zachovávají vzhled i tvar.
Pepř černý patří mezi celosvětově nejrozšířenější koření. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého, popínavé rostliny. Dnes se pěstuje v mnoha tropických oblastech. Pepř má výraznou, ostrou, až pálivou chuť a štiplavé aroma. Používá se především k dochucení vepřového a hovězího masa, ryb, studených i teplých omáček, polévek nebo salátů. Mletý černý pepř je vhodný také do uzenin, pomazánek a paštik.
Pepř černý patří mezi celosvětově nejrozšířenější koření. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého, popínavé rostliny. Dnes se pěstuje v mnoha tropických oblastech. Pepř má výraznou, ostrou, až pálivou chuť a štiplavé aroma. Používá se především k dochucení vepřového a hovězího masa, ryb, studených i teplých omáček, polévek nebo do salátů. Mletý černý pepř je vhodný také do uzenin, pomazánek a paštik.
Složení: kukuřičný škrob, aromatická látka ethylvanilin, barvivo beta-karoten. Může obsahovat stopy lepku, vajec, mléka, celeru, vlčího bobu. více informací
Složení: Pepř černý celý (28,5%), nové koření celé (22,4%), sušená cibule mletá (19,7%), sušený česnek mletý (19,6%), bobkový list drcený (9,8%). více informací
Kvalitní rajská omáčka pro rychlou a praktickou přípravu. Výborně dochutí těstoviny. Jedná se o dehydratovaný výrobek. Je bez přidaného glutamátu, bez konzervačních látek
Nejčastěji se používá k přípravě svařeného vína či punče, do sladkého pečiva, moučníků a perníku. Velmi dobře chutná v kombinaci s čokoládou, kávou, jablky, sladkou rýží nebo hruškami. Je vhodná i do masových specialit.
Slazená švestková povidla bez jablek, tužší, krájitelná konzistence, pasírovaná, bez cizích příměsí.
Minimální trvanlivost je 12 měsíců od data výroby.
Skladujte v suchu při teplotě 0-30 °C.
Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C.
Složení: švestky (170 g/100 g výrobku), fruktózo-glukózový sirup, želírující látka: pektin, regulátor kyselosti: kyselina citronová, barvivo E 150c, konzervant ... více informací
Složení: jedlá sůl, kukuřičný maltodextrin, aromata, slepičí tuk 5%, cukr, látka zvýrazňující chuť a vůní (E 627, E 631), sušený slepičí vývar 0,6 % (slepičí m ... více informací
Tradiční slovenské halušky v sypké směsi pro rychlou a praktickou přípravu. Jedná se o hotový pokrm ideální v případě, že nezbývá čas vařit.
Může obsahovat stopy vajec, mléka, celeru, vlčího bobu. Obiloviny obsahující lepek.
Složení: pšeničná mouka, sušené brambory, jedlá sůl. více informací
Do omáček, na dušená masa nebo do zeleninových salátů. V kuchyni se uplatní zvláště při přípravě čínských a asijských jídel
Složení: pitná voda, sójový hydrolyzát, jedlá sůl max.18 %, víno, cukr, ocet, látky zvýrazňující chuť a vůni (E 621, E 631, E 627), barvivo E 150d, kvasnicový ... více informací