Kypřicí prášek přidáváme do třeného, křehkého a piškotového těsta, dále pak do perníku, palačinek apod. Těsta zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby.
.
Složení: kypřicí látky difosforečnan disodný a hydrogenuhličitan sodný, pšeničná mouka (obsahuje lepek). více informací
Libeček má velmi výraznou kořennou chuť a vůni. Využívá se především k přípravě polévkového koření. Vhodný je nejen do zeleninových a masových vývarů, ale i do omáček. Pokud přidáte libeček do vody k vařeným bramborám, získáte lahodnou a nezaměnitelnou chuť. Použít lze také k přípravě paštik, pomazánek, zeleninových jídel, dušeného hovězího a jehněčího masa, salátů, marinád na grilování nebo do mletých mas.
Bylinka s jemně kořennou, sladší vůní i chutí. Majoránku si cenili již staří Egypťané, Řekové a Římané. Jako koření se používá majoránka drhnutá, což je směs listů a květů. Vhodná je k dochucování polévek, masových pokrmů, luštěnin, jater, paštik a samozřejmě bramboráků.
Bylinka s jemně kořeněnou, sladší vůní i chutí. Majoránku si cenili již staří Egypťané, Řekové a Římané. Jako koření se používá majoránka drhnutá, což je směs listů a květů. Vhodná je k dochucování polévek, masových pokrmů, luštěnin, jater, paštik a samozřejmě bramboráků.
Složení: cukr, pšeničná mouka, kokos strouhaný, škrob, sušená vejce, kypřicí látky (E 450, E 500), emulgátory (E 477, E 471, E 481), zahušťovadlo xanthan, arom ... více informací
Vzhled a barva: granule tmavohnědé barvy, nesmí obsahovat nedosušené kousky ani větší množství drtě
Chuť a vůně: po hovězím mase a koření.
Návod na přípravu:
Masovou rýži vložte do odměřeného množství vody a vařte mírným varem 10 minut.
Poté odstavte a udržujte ji i s tekutinou ve vlažném stavu. Před podáváním vkládejte do hotové polévky.
Dávkování:
1 kg masové rýže, 5l vody (2 kg masové rýže do 10 l vody).
1 kg masové rýže před úpravou = 2,25 kg po úpravě.
Složení: Složení v suchém stavu: hovězí maso 34,3 %, strouhanka (pšeničná mouka, pekařské droždí, jedlá sůl), vaječný bílek, rýžová mouka, jedlá sůl, majoránka ... více informací
Známé jako "motýlek ", název je odvozen z italského slova Farfalla
Mašličky větších velikostí jsou ideální pro přípravu těstovinových salátů, nebo se servírují s omáčkami, nejčastěji se smetanovými nebo rajčatovou.
Kořenící směs určená na mletá masa.
Směs je speciální kombinací česneku, nového koření, majoránky a zázvoru, která se hodí do všech druhů mletých mas. Česnek dodá masu pikantní chuť, majoránka a zázvor zase zajímavou vůni. Nejčastěji se používá k přípravě karbanátků, sekané, masových kuliček nebo špízů. Hodí se také do masových směsí k plnění paprikových lusků, zapékaných lilků a cuket, do směsí na topinky či do paštik a masových hašé. více informací
Koření s nízkým obsahem mořské soli, bez glutamátů, aromat a barviv. Vyvážená nepikantní chuť s kousky kvalitní zeleniny a vybraného koření. Bez dráždivých složek.
Oregano neboli dobromysl je bylinka s příjemně kořeněnou vůní a lehce nahořklou chutí. Jako koření se používají sušené drhnuté listy. Neodmyslitelně patří do středomořské, asijské a mexické kuchyně. Oregano je tradiční bylinka především italské kuchyně. Je nepostradatelnou surovinou při přípravě pizzy, těstovin, rajčatových omáček, špaget a zeleninových salátů. Používáme jej rovněž ke zvýraznění chutí telecího, skopového a kuřecího masa nebo plodů moře.
Minimální trvanlivost do: data uvedeného ve spodním řádku na víčku.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě 0–28 °C (a nevystavujte přímému slunečnímu záření).
Po otevření skladujte v chladničce do 10 °C a spotřebujte do 48 hodin.
Výživové údaje na 100 g výrobku:
energie kJ 264 kcal 62
tuky g 0,1
z toho nasycené mastné kyseliny g <0,1
sacharidy g 14,9
z toho cukry g 13,9
bílkoviny g 0,4
sůl g <0,1
Složení: pitná voda, broskve min. 18 %, hrušky min. 15 %, cukr, hroznové víno min. 3,6 %, ananas min. 3,6 %, koktejlové třešně (obsahují barvivo erythrosin E12 ... více informací