Hořčice Dijon patří do kategorie speciálních hořčic a lze ji právem považovat za vlajkovou loď této skupiny. Název vznikl od místa původu - francouzského města Dijon. Surovinou pro tuto hořčici jsou výhradně semena hořčice černé (hnědé) ze kterých jsou v průběhu speciálního výrobního procesu odstraněny tmavé slupky a výsledná hořčice je tvořena ze žlutého obsahu semínka pod slupkou. Dodržují se též určité tradiční předpisy receptů. Hořčice Dijon se vyznačuje výraznou charakteristickou ostrou pálivou chutí a výrazně žlutou až žlutohnědou barvou.
Její uplatnění je velmi široké, hojně se používá jako přísada do různých omáček a základů v teplé kuchyni, potírá se s ní maso pro grilování a samozřejmě též jako příloha k uzeninám nebo teplým a studeným masům.
Složení: pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, jedlá sůl (max. 5,5%), antioxidant disiřičitan draselný, barvivo kurkumin více informací
Speciální hořčice dijonského typu, hrubozrnnou hořčicí, slunečnicovým olejem a bílým vínem
Složení: ocet kvasný lihový (47%)*, HOŘČIČNÁ semínka, pitná voda, jedlá sůl, bílé víno 4,8% (obsahuje SIŘIČITANY), cukr, přírodní aroma, regulátor kyselosti: k ... více informací
Vyrábí se ze směsi semen bílé a černé (hnědé) hořčice, obsahuje viditelně hrubě mleté černé slupky a vyšší procento cukru. Vzhledem k obsahu černého semene, které poskytuje svým složením vlastní konzervační účinek, nebývá kremžská hořčice často dále konzervována, rovněž se nepoužívají přídatná barviva.
Složení: pitná voda, hořčičné semínko, cukr, ocet kvasný lihový, jedlá sůl, koření více informací
Hořčice je dochucovací přípravek v podobě husté žluté nebo žlutohnědé pasty vyrobené z mletých hořčičných semínek smíchaných s vodou, octem, solí, cukrem, mletým kořením, olejem nebo jinou kapalinou. Může být přibarvená kurkumou. Má ostrou, mírně až silně pálivou chuť. Většinou je konzervována kyselinou benzoovou.
Složení: Voda, hořčičné semeno, kvasný ocet, cukr, jedlá sůl (nejodidovaná), konzervant benzoan sodný (max.1000mg/kg), barvivo betakaroten E 160a, koření. více informací
Vyrábí se z jemně mletých semen hořčice bílé; složení semen i použitá technologie vede k výrobku jemnějšímu, méně palčivému. Hořčice je většinou přibarvovaná umělými nebo přírodními barvivy a konzervovaná.
Složení: pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření, antioxidant disiřičitan draselný více informací
Předkrojená oválná bulka (16cm) v newyorském stylu s pružnou střídou a měkkou zlatavou kůrkou.
Rozmrazení 50 minut
Předehřátá pec 230 °C
Pečení 200 °C, 2 minuty
Grilování 230°C, 2 minuty
Masný výrobek, tepelně opracovaný, hluboce zmrazený. Rozmrazit a servírovat.
NÁVOD K POUŽITÍ
Specifické podmínky skladování:
- Uchovávejte při -18 °C
- Po rozmrazení znovu nezmrazujte
Rozmrazení 10 h při teplotě 7 °C
Složení: Vepřové maso 87%, voda, škrob, dusitanová solicí směs (jedlá sůl, konzervant: E250), stabilizátory (E450, E451), dextroza, jedlá sůl, antioxidanty (E3 ... více informací