Ossewit je 100% živočišný tuk. Má vysokou tepelnou odolnost a dlouhou životnost. Zajišťuje optimální výsledky pečení i smažení. Lůj do pokrmů přináší chuť hovězího masa. Je perfektní například pro smažení hranolek, klasické škvarky nebo škvarkovou pomazánku.
Právě hovězí lůj je tou tajnou ingrediencí, díky níž se belgické hranolky staly vyhlášenou specialitou po celém světě. Ossewit lze také přidat do pomletého masa na hamburgery pro výraznější chuť.
Složení: hovězí lůj; přísada proti pĕnĕní (E900).Obsah tuků :100 %. více informací
Značka Selský Grunt
Technologie vaření - Sous-vide
Individuálně vac. balené, 1ks=500g
Záruka: 3 měsíce
Vhodné pro jakoukoli přípravu i pro konzumaci za studena.
Doporučujeme horký vzduch (výrobek je možné před pečením ještě prohřát zabalený ve vodě aby se urychlilo následné vydávání).
Nejsnadnější přípravou je ponořit sáček na 5 minut do vroucí vody, vybalit a servírovat.
Skvělých výsledků dosáhnete pokud poté sáček rozbalíte, výrobek dáte na pánev za stálého míchaná "vysušíte" (cca 4 minuty) a následně sundáte z plamene a rozmícháte Vaši preferovanou omáčku. Maso nasaje omáčku ale zůstane při tom relativně suché a "nepoteče" z bulky či pity.
Složení: Hovězí maso 98%, jedlá sůl, přírodní koření, cukr, sójová omáčka, karamelizovaný cukrový sirup.
Energetická hodnota 643 kj/ 153 kcal, tuky 5,1g, z ... více informací
Úžasně jemný kus, který se odděluje od přední plece. Za své jméno vděčí podobnosti s pravou svíčkovou. V "tataráku" jej od originálu nerozeznáte. Je výborná na pečení vcelku, na guláš a perkelt, pokud ji pokrájíte na plátky, velmi dobře se hodí na španělské ptáčky. Velikost je cca 3kg
Karton: cca 20kg
Kus: 2-4kg
Složení: Skladovat při teplotě 0°C až +4°C. Konzumovat po tepelné úpravě. více informací
Oblíbený a vyhledávaný steak z vysokého roštěnce, tedy přední části hřbetu hovězího. Je oválného tvaru a charakteristické pro Rib Eye steak je mramorování tukem včetně tzv. tukového oka, podle kterého se jmenuje.
Karton 5kg. více informací
Hovězí roštěná - mladý býk
Hovězí roštěná je část masa, která je umístěná na hřbetě zvířete. Dělí se na dvě části. Ta směřující k hlavě se nazývá vysoký roštěnec a naopak její zadní část je známá jako roštěnec nízký. Roštěná je celkově mírně prorostlá tukem, šťavnatá a má jemná svalová vlákna.
bez řetízku, bez tuku
Hovězí roštěná je část masa, která je umístěná na hřbetě zvířete. Dělí se na dvě části. Ta směřující k hlavě se nazývá vysoký roštěnec a naopak její zadní část je známá jako roštěnec nízký. Roštěná je celkově mírně prorostlá tukem, šťavnatá a má jemná svalová vlákna.
více informací