Karton: cca 10kg
Jedná se o kosti z páteře vznikající při vykošťování krku, vysokého a nízkého roštěnce. Jsou nenahraditelnou součastí při vaření kvalitních vývarů a také výborný základ pro omáčky. více informací
Maso s prorostlou svalovinou a silnou vlákninou se výborně hodí na guláš, mleté maso nebo do domácích klobásek.
Karton: cca 18-21kg
Kus:
více informací
Maso s prorostlou svalovinou a silnou vlákninou se výborně hodí na guláš, mleté maso nebo do domácích klobásek.
Karton: 18-23
Kus: 3-6kg více informací
Značka Selský Grunt
Technologie vaření - Sous-vide
Záruka: 3 měsíce
Masný výrobek tepelně opracovaný.
Doporučujeme výrobek vybalit, nakrájet na požadované porce, opět "složit" do tvaru, podlét výpekem a poté ohřívat v konvektomatu s horký vzduchu plus pára na 180°C cca 15 minut.
Lze rovněž vařit i zabalené v původní fólii ve vodě či v páře, možná je ovšem příprava i v troubě, na grilu, apod.
Složení: Hovězí kulatá plec 85 %. voda,stabilizátor E 451,zahušťovadlo E 407a , sůl.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: energetická hodnota 464 kj/110kcal, tuky 3,3 g, z toho ... více informací
Svaly umístěné na stranách lícních kostí krávy. Tato delikatesa se běžně užívá ve francouzské i italské kuchyni. Vhodná úprava pomalým dušením či konfitováním.
baleno po cca 3-4kg.
Karton: cca 12-14kg
více informací
Určeno ke konzumaci po studenu nebo k dopečení v konvektomatu, troubě, na grilu, případně v jiné kulinární úpravě. Doporučujeme vaření celého (zabaleného) výrobku ve vodě, přibližně 25 minut při 90°C.
Značka Selský Grunt
Technologie vaření - Sous-vide
Záruka: 3 měsíce
Masný výrobek tepelně opracovaný.
Bal: 2ks líček 1,6-2kg.
Složení: Hovězí líčka, kořenová zelenina, přírodní koření, kuchyňská sůl, rýžová mouka, bramborový škrob, přirodní aroma. více informací
Ossewit je 100% živočišný tuk. Má vysokou tepelnou odolnost a dlouhou životnost. Zajišťuje optimální výsledky pečení i smažení. Lůj do pokrmů přináší chuť hovězího masa. Je perfektní například pro smažení hranolek, klasické škvarky nebo škvarkovou pomazánku.
Právě hovězí lůj je tou tajnou ingrediencí, díky níž se belgické hranolky staly vyhlášenou specialitou po celém světě. Ossewit lze také přidat do pomletého masa na hamburgery pro výraznější chuť.
Složení: hovězí lůj; přísada proti pĕnĕní (E900).Obsah tuků :100 %. více informací
Značka Selský Grunt
Technologie vaření - Sous-vide
Individuálně vac. balené, 1ks=500g
Záruka: 3 měsíce
Vhodné pro jakoukoli přípravu i pro konzumaci za studena.
Doporučujeme horký vzduch (výrobek je možné před pečením ještě prohřát zabalený ve vodě aby se urychlilo následné vydávání).
Nejsnadnější přípravou je ponořit sáček na 5 minut do vroucí vody, vybalit a servírovat.
Skvělých výsledků dosáhnete pokud poté sáček rozbalíte, výrobek dáte na pánev za stálého míchaná "vysušíte" (cca 4 minuty) a následně sundáte z plamene a vmícháte Vaši preferovanou omáčku. Maso nasaje omáčku ale zůstane při tom relativně suché a "nepoteče" z bulky či pity.
Složení: Hovězí maso 98%, jedlá sůl, přírodní koření, cukr, sójová omáčka, karamelizovaný cukrový sirup.
Energetická hodnota 643 kj/ 153 kcal, tuky 5,1g, z ... více informací
Úžasně jemný kus, který se odděluje od přední plece. Za své jméno vděčí podobnosti s pravou svíčkovou. V "tataráku" jej od originálu nerozeznáte. Je výborná na pečení vcelku, na guláš a perkelt, pokud ji pokrájíte na plátky, velmi dobře se hodí na španělské ptáčky. Velikost je cca 3kg
Karton: cca 20kg
Kus: 2-4kg
Složení: Skladovat při teplotě 0°C až +4°C. Konzumovat po tepelné úpravě. více informací
Oblíbený a vyhledávaný steak z vysokého roštěnce, tedy přední části hřbetu hovězího. Je oválného tvaru a charakteristické pro Rib Eye steak je mramorování tukem včetně tzv. tukového oka, podle kterého se jmenuje.
Karton 5kg. více informací
Hovězí roštěná - mladý býk
Hovězí roštěná je část masa, která je umístěná na hřbetě zvířete. Dělí se na dvě části. Ta směřující k hlavě se nazývá vysoký roštěnec a naopak její zadní část je známá jako roštěnec nízký. Roštěná je celkově mírně prorostlá tukem, šťavnatá a má jemná svalová vlákna.
bez řetízku, bez tuku
Hovězí roštěná je část masa, která je umístěná na hřbetě zvířete. Dělí se na dvě části. Ta směřující k hlavě se nazývá vysoký roštěnec a naopak její zadní část je známá jako roštěnec nízký. Roštěná je celkově mírně prorostlá tukem, šťavnatá a má jemná svalová vlákna.
více informací
Nejlepší část zadního hovězího. Tohle velice jemné maso najdete v horní části kýty, upravit lze téměř jakkoli. Hodí se k pomalejší úpravě v celku (pečení), vynikající je také na minutky jako "rump steak". Země původu: Brazílie, Uruquay, Paraquay
Karton: cca 15kg
Kus: cca 3kg
více informací
Kus libového masa, který se oddělí ze strany spodního šálu kýty.
Hovězí váleček je velmi chutné a libové maso jemně prorostlé tukem, které je perfektní na přípravu svíčkové nebo tataráku
KTN: 15-18kg
kus: cca 1,7kg více informací